WK op iisbaan fan Weidum

5 maart 2018

Wizige op 26-11-2019, 16:01:52

WK op iisbaan fan Weidum
En zo is het weer maandag en geeft de thermometer 6 graden aan. De iisbaan is dicht. We kunnen terug kijken op een toch wel leuk schaats weekje. De klapper was natuurlijk het WK afgelopen zaterdag. De baan lag er goed bij en de wedstrijd ging over 70m tegen de wind in. Er zijn wedstrijden verreden in 4 categorieën. Jongens, meisjes, Heren, Dames.
Opvallend is dan toch wel dat veel kinderen goed kunnen schaatsen. Ondanks de toch slechte/matige winters de afgelopen jaren. Het zal ze wel in het bloed zitten, de banen in Leeuwarden en Heerenveen liggen dicht bij en natuurlijk niet te vergeten de uitstapjes met de IIsclub in januari.
 
Inschrijving kon zaterdag tot 14 uur. De wedstrijdcommissie had nog even werk om alles in schema's te zetten maar er kon al vlot gestart worden. Met 31 deelnemers in totaal zijn er 45 wedstrijden verreden. Natuurlijk was er uiteindelijk eremetaal te verdienen maar vooral de WK titel mag gevoerd worden tot de volgende editie. Hieronder de uitslagen met als hoofdnummer de dames:
 
Jongens: 1.Marijn, 2. Fedde, 3. Peke.
Meisjes : 1. Marit, 2. Liemke, 3. Sytske
Heren: 1. Gert Jan, 2. Joannes, 3. Maarten
Dames: 1. Feikje, 2. Anja, 3. Janneke
 
Daarna nog een heuse battle tussen Gert Jan en Feikje.
Feikje traint gewoon weer een jaar verder terwijl Gert Jan wel weer een jaartje ouder wordt ;)
 
Met dat de koek en zopie weer heerlijk smaakte, willen we iedereen die deelgenomen heeft bedanken voor de inzet. En hopelijk tot volgend jaar. Als IISCLUB Weidum hebben we het weer erg leuk gevonden.
Foto's hieronder van Piet Douma.