Nijs út Nij Dekama

14 april 2021

Wizige op 14-04-2021, 17:42:33

Nijs út Nij Dekama

Beste dorpsgenoten,

In februari stond Nij Dekama in het teken van de 11-stedentocht.
En zowaar hebben we prachtig kunnen schaatsen. Wat was het een mooie wereld. Eerst de sneeuw en daarna toch gelukkig nog het schaatsen.
De Corona was even heel ver weg; mensen waren blij. Ik denk dat iedereen er wel aan toe was en hen dit goed heeft gedaan.
En dan valt de dooi in, is het spekglad door ijzel en kun je je een dag later niet meer voorstellen dat er sneeuw lag en sterk ijs was. Een weekend later was het voorjaar, met hoge temperaturen en konden we buiten zitten.

Nu zitten we in maart. Maart roert zijn staart zeggen ze dan, we zullen zien wat het ons gaat brengen. Maart staat in Nij Dekama dit jaar in het teken van de complimenten. Niets is fijner dan een compliment krijgen.

Wat een jaar hebben we achter de rug; een jaar in het teken van Corona\Covid. Een jaar al!
Wie had dat ooit kunnen bedenken en we zijn er nog niet uit.

Ik wil graag een compliment kwijt:
Een compliment voor u / jullie als dorpsgenoten hoe jullie om ons in Nij Dekama hebben gedacht en nog steeds doen. Jullie Weidumers laten zien dat omdenken naar elkaar een groot goed is. Jullie laten zien hoe een Mienskip werkt. Heel erg bedankt hiervoor.

Ik ben enorm opgelucht en trots dat we dit jaar tot dusver zo goed door zijn gekomen.
Ik hoop met heel mijn hart dat we het virus echt buiten de deur van Nij Dekama houden.
Ik ben ervan overtuigd dat we dit aan elkaar te danken hebben, we hebben dit ‘meielkoar’ gedaan. En dan bedoel ik met ‘meielkoar’ hier binnen IN Nij Dekama maar ook daar buiten, dus jullie. Geen wanklank heb ik gehoord vanuit het dorp.
Dankjewel daarvoor en laten we het volhouden zo lang het nodig is.

De vaccinaties aan medewerkers en bewoners zijn begonnen, laten we hopen dat dit ons meer vrijheid gaat geven en dat er een moment komt dat we het met elkaar kunnen vieren in wat voor vorm dan ook.

Een hartelijke groet van een trotse teamleider.
Vriendelijke Groeten
Foekje Bakker, Teamleider Nij Dekama