Nijs fan de BSO en It Pjuttekampke

25 july 2018

Wizige op 26-11-2019, 15:46:10

Nijs fan de BSO en It Pjuttekampke

BSO

De BSO van Kids First COP groep is op 16 april jl. van start gegaan in Weidum. In het begin is het voor iedereen wennen, maar na twee maanden begint iedereen zijn draai te vinden.
Er wordt gespeeld, gebouwd, geknutseld of gelezen. Ook mogen de oudere kinderen (met toestemming van hun ouders) in het dorp spelen of bij vriendjes/vriendinnetjes. En wanneer het kan, mogen er ook vriendjes/vriendinnetjes spelen op de BSO. In samenwerking met de school maken we gebruik van het speellokaal. Dat is vooral fijn wanneer het door het weer minder fijn is om buiten te zijn. Ook van het speelgoed, de zandbak en andere dingen mogen we gebruik maken. In deze eerste weken tot aan de zomervakantie werken we met het thema ‘Wie ben ik, wie ben jij’ om elkaar beter te leren kennen.
Om iedereen kennis te laten maken met de pedagogisch medewerkers van de BSO, stellen wij ons ook hier in het dorpskrantje even aan u voor.

Esmaralda
Hallo! Mijn naam is Esmaralda Born, 43 jaar oud en woonachtig in Cornjum (dat ligt tussen Leeuwarden en Stiens in). Daar woon ik samen met mijn man Lodewijk en onze tweeling van 11 jaar: Thomas en Nynke.
Sinds 1999 ben ik werkzaam in de kinderopvang. Voornamelijk op de BSO, maar ook wel op peuterspeelzalen en kinderdagverblijven. Dat doe ik met veel plezier en enthousiasme.
Naast de BSO in Weidum waar ik op dinsdagmiddag ben, werk ik ook op de BSO van Kids First in Mantgum. Daar ben ik op de maandag-, woensdag- en donderdagmiddag.
Mocht u vragen hebben of eens binnen willen kijken bij ons op de BSO, kom gerust eens langs.

Tessa
Ik ben Tessa van der Wei, 35 jaar, getrouwd met Folkert en moeder van 2 kinderen: Sem van 8 jaar en Maud (bijna) 4 jaar. Wij wonen met veel plezier in het dorp Witmarsum. Sinds juli 2017 ben ik werkzaam voor Kids First. Ik ben begonnen op de locatie in Mantgum. Maar vanaf april 2018 ben ik te vinden op de peuteropvang en de BSO in Weidum.
De BSO is geopend op maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag van 14.00 – 18.00.
Op maandag- en donderdagmiddag ben ik hier te vinden. Op de maandag-, woensdag- en donderdagochtend sta ik op groep 1 bij de peuters in Weidum.

Voor informatie over de BSO en/of de peuteropvang van Kids First, It Pjuttekampke in Weidum, kun u altijd bij ons terecht.

Met vriendelijke groet,
Esmaralda en Tessa

It Pjuttekampke

De peuters zijn de maand juni en juli druk bezig met het thema Oef wat is het warm
Wat doen ze hierbij zoal?

  • Ze voelen, warm en koud
  • Ze gaan ijsblokjes laten smelten
  • Ze zoeken verschillen tussen zomer- en winterkleding
  • Ze verkopen ijsjes
  • Ze gaan lekker spetteren met water en voorwerpen laten zinken en drijven

We bieden de peuters verschillende woorden aan, we zingen liedjes en lezen boekjes voor die allemaal aansluiten bij het thema.

In week 23 hadden we de Fryske Foarlêswike. Voorlezer Andries de Jong en zijn vrouw Pytsje hebben de kinderen een prachtig verhaal voorgelezen. Met allemaal voorwerpen en lekkers hebben ze er een echt feestje van gemaakt. Nogmaals bedankt Andries en Pytsje!

Peuteropvang It Pjuttekampke is drie dagdelen geopend. Nieuwe peuters zijn van harte welkom!
                                                                                                                                   Tessa van der Wei