Nieuws vanuit Nij Dekama, zomer 2021

4 july 2021

Nieuws vanuit Nij Dekama, zomer 2021

Beste dorpsgenoten,

Op het moment van schrijven schijnt de zon prachtig. Wat is dat toch fijn na al die regen die we hebben gehad.
Laten we hopen dat we een mooie zomer krijgen. Gelukkig mag en kan er steeds wat meer en gaan we weer meer naar het normale leven. Heerlijk om buiten te zijn: in de zon, vitamine-D opnemen en het humeur knapt er bij de meeste mensen ook van op.

In Nij Dekama straalde de zon ook op 27 mei toen we wederom een positieve uitslag ontvingen van de kwaliteitsscan. (In 2019 hadden we ook een positieve uitslag.) Eens in de twee jaar wordt door middel van vragenlijsten aan bewoners, contactpersonen, vrijwilligers en medewerkers, de kwaliteit van zorg getoetst. En wordt er op locatie zorg en ondersteuning gegeven conform het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg. (Meer info is te vinden via: www.waardigheidentrots.nl)
Op een 8-tal thema’s krijg je een beoordeling. U moet dan denken aan thema’s als: veiligheid, persoonsgerichte zorg, wonen en welzijn, leiderschap, personele samenstelling etc. Bij 7 van de 8 thema’s scoren we groen en dat is op orde, 1 thema scoort geel en dat is geen eenduidig beeld (dit thema hebben we het minste invloed op).
We kunnen nog verder ontwikkelen en verbeteren om misschien over 2 jaar te scoren op donkergroen en dat is uitblinker. We waren erg blij met de uitslag, zeker na een roerig jaar waarin niks meer normaal was en er zoveel is gebeurd en niet gebeurd. We gaan de schouders eronder zetten om de puntjes op de i te zetten.
De uitslag past precies bij mijn motto: het is goed maar het kan altijd beter.

PostNL:
Door de Lockdown moest het postkantoor in Nij Dekama dicht. Een ieder is er hierdoor aan gewend geraakt om elders o.a. pakketjes af te geven of op te halen. Dit heeft ons doen besluiten om ook niet weer volledig open te gaan. We zijn nu alleen nog een Postzegelverkooppunt op werkdagen van 9.00 tot 15.00 uur behalve op maandag. Op maandag is de receptie en de winkel gesloten. Met andere woorden u kunt nog wel postzegels bij ons kopen maar voor de overige zaken blijft u op een ander PostNL punt aangewezen.

Jeu de boules:
Achter Nij Dekama ligt een jeu de boules baan. Hier wordt op dit moment niks mee gedaan en de baan ligt er dan ook verloren bij. Wat zou het leuk zijn om weer nieuw leven in die sport te blazen. Is er belangstelling voor jeu de boules? Wilt u samen met ons hier energie in steken? Lijkt het u leuk om bijvoorbeeld 1 x in de week met een ploegje een balletje te gooien? Meldt u dan aan bij de receptie van Nij Dekama.

Vrijwilligers:
In Nij Dekama zijn we altijd op zoek naar vrijwilligers. Heeft u nog wat tijd over en lijkt het u leuk om samen met ons de bewoners van Nij Dekama een fijne dag te geven? Meldt u dan aan als vrijwilliger. U kunt zich aanmelden via de receptie. (In de alinea hierboven staan de gegevens.) De vrijwilligers-coördinator neemt dan contact met u op.

Ik wens u allen vanuit het mooie Nij Dekama een fijne zomer.
Vriendelijke Groeten
Foekje Bakker Teamleider Nij Dekama