Nieuws vanuit Nij Dekama oktober 2023

14 novimber 2023

Nieuws vanuit Nij Dekama oktober 2023

Beste dorpsgenoten,
Ja, en dan is het alweer tijd voor een bijdrage voor de Rûnkranter.
Waarschijnlijk hebben de meeste mensen het al gezien: het hekwerk is geplaatst rondom de tuin. Het wachten is op een paar facturen om te weten of we nog geld over hebben om atributen op het gebied van bewegen en beleven te kopen.
Het begint er steeds meer op te lijken en met het mooie weer is er al veel genoten van de tuin. De tomaten smaakten heerlijk uit de eigen tuin.

Nu wordt er binnen hard gewerkt. De vloeren zijn gesloopt en geegaliseerd. De schilder zal dan eerst aan het werk gaan en daarna komt het nieuwe linoleum er in.
Het is een heel werk, gedoe en rommel maar het heeft ook wel weer wat. Er wordt flexibiliteit van bewoners en personeel verwacht en dat gaat tot nu toe fantastisch.
En ja, het moet eerst lelijk voordat het mooi wordt! De bewoners vinden de vloer zonder linoleum al mooi, nou dat beloofd wat. Lichter word het in ieder geval.

De zomervakantie is voorbij, de jeugd is weer naar school en de meesten hebben de vakantie erop zitten. We hebben in Nij Dekama een prima zomer gehad en in tegenstelling tot de berichten in de media, hadden we geen personeelproblemen.
Er waren in augustus wat minder activiteiten voor de bewoners maar daar hebben we geen klachten over binnen gekregen. Met een natje en een droogje op het mooie terras heb je ook een fijne middag. Maar toen de bingo er weer was, was het toch wel echt feest.

Er waren wat klachten over het feit dat de doorgaande weg achter Nij Dekama met regelmaat versperd wordt met vrachtwagens. We hebben onze eigen leveranciers aangesproken op het niet versperren van de weg. Daarnaast wordt er een bord: ‘laden en lossen’ geplaatst op het verharde stuk nabij de containers.
We hopen dat dit wat overlast gaat wegnemen en zo niet, schroom niet  en bel gerust.

Nij Dekama
Vriendelijke Groeten;
Foekje Bakker Teamleider Nij Dekama