Nieuws vanuit Nij Dekama, herfst 2021

21 oktober 2021

Wizige op 21-10-2021, 18:41:22

Nieuws vanuit Nij Dekama, herfst 2021

Beste dorpsgenoten,
We blikken terug op een roerige zomer.
Niet alleen het weer was roerig, ook binnen Patyna was het bikkelen om de zomer door te komen. Zoals u misschien wel heeft gelezen of gehoord via kranten en het nieuws, kent de zorgsector zware tijden. Dit komt mede door de nasleep van corona en de vakanties die voor de deur stonden. Ook voor Patyna was het deze zomer behoorlijk puzzelen om de dienstroosters allemaal rond te krijgen. Er werd geschoven met medewerkers van de ene naar de andere locatie en er werden oproepen gedaan voor nieuwe. We mogen ons in Nij Dekama gelukkig prijzen dat we de zomer goed zijn doorgekomen.

Inmiddels heeft de herfst zijn intrede gedaan; het een na laatste jaargetijde van het jaar. Vanaf nu gaat het snel richting het nieuwe jaar. In oktober starten vaak de eerste voorbereidingen alweer voor de aankomende feesten, zoals Sint Maarten, Sinterklaas, Kerst en oud&nieuw en voordat we het weten is het alweer 2022.

AquaZoo
Na 1,5 jaar was eindelijk het moment daar en kon er weer een uitje georganiseerd worden voor de bewoners.
Het werd een uitje naar AquaZoo in Leeuwarden. Gezien het aantal opgaves, konden we merken dat de bewoners ook wel weer toe waren aan een verzetje! Op vrijdag 10 september was het dan zover: na het middaguur vertrok de bus richting Leeuwarden.
Het was nog even spannend wat het weer zou doen, maar het bleef gelukkig droog en de zon liet zich zelfs zien. Al met al kon het niet beter en iedereen heeft genoten!

Beleeftuin
Er leeft al lang de wens om een beweeg/beleeftuin te maken in de binnentuin van Nij Dekama. In deze omheinde tuin kunnen mensen heerlijk rondwandelen en er valt van alles te beleven tijdens een wandeling. Doordat de tuin omheind zal worden, kunnen mensen niet weglopen (weglopen is een van de kenmerken die behoren bij dementie) en kunnen ze toch “vrij” bewegen in de buitenlucht.
Om deze tuin te kunnen realiseren hebben we een subsidieaanvraag de deur uit gedaan. We hopen midden oktober uitsluitsel hierover te krijgen. Naast deze aanvraag, gaan we kijken naar meer mogelijkheden voor subsidie. We willen sponsors gaan zoeken en acties uitzetten om het financieel mogelijk te maken. In de volgende editie komen we hier graag op terug.

Vrijwilligers:
In Nij Dekama zijn we altijd op zoek naar vrijwilligers. Heeft u nog wat tijd over en lijkt het u leuk om samen met ons de bewoners van Nij Dekama een fijne dag te geven, meldt u dan aan als vrijwilliger.Dat kan via de receptie op tel. 058-2519327 of receptie.nijdekama@patyna.nl

Ik wens u allen vanuit het mooie Nij Dekama een sfeervolle herfst
Vriendelijke Groeten

Foekje Bakker Teamleider Nij Dekama