Nieuws vanuit Nij Dekama, april 2024

14 maaie 2024

Wizige op 27-05-2024, 21:30:06

Nieuws vanuit Nij Dekama, april 2024

Beste dorpsgenoten,

Bent u recent alweer eens even bij ons binnen geweest? Zo niet, dan zou ik dat snel eens  doen. We hebben onze locatie opgepimt en daar zijn we super trots op.
Er hangen onder andere ook drie grote doeken met foto’s van de u allen bekende fotograaf Piet Douma.
Super dat het gelukt is, zo halen we Weidum weer binnen. De bewoners herkennen het gelijk. Nogmaals bedankt Piet.

Onze beweeg- en beleeftuin krijgt steeds meer vorm. Er zullen binnenkort nog wat meer attributen in komen. Op vrijdagmiddag 31 mei wordt de tuin officieel geopend om 15.00 uur. Hier maken we een leuk feestje van. Onze vrijwilliger, Andries de Jong, is de onderhoudsman van de tuin en daar zijn we heel blij mee.

Pasen staat weer voor de deur, de peuters en de bvo-kinderen komen langs om eieren te zoeken. Dit is altijd weer een feestje; onze bewoners fleuren op van de kinderen.

Van 22 t/m 27 april hebben we weer een themaweek. Deze keer is het thema: “Ik hou van Holland”.
Het hoogtepunt is op maandagmiddag onze Ytje de Boer met haar poffertjeskraam en op dinsdagmiddag komt de Tjongerskotsploech uit Heerenveen voor ons optreden. Dat is een grote groep en daar is ons restaurant te klein voor. Gelukkig kunnen we uitwijken naar het dorpshuis. Voor onze bewoners tegelijk een uitje. Het zal vast een fantastische middag worden. Mooi dat het zo kan.
Vrijdag wordt er afgesloten met het traditionele spel ‘Ik hou van Holland’ als op de televisie.

Vrijwilligers:
In Nij Dekama zijn we altijd op zoek naar vrijwilligers. Heeft u nog wat tijd over en lijkt het u leuk om samen met ons de bewoners van Nij Dekama een fijne dag te geven, meldt u dan aan als vrijwilliger. U kunt zich aanmelden bij de receptie van Nij Dekama of via de mail.

De vrijwilligerscoördinator neemt dan contact met u op.
U bent van harte welkom.

Vriendelijke Groeten
Foekje Bakker, Teamleider Nij Dekama