Harmonie Weidum en Uniastate in Bears

9 maaie 2018

Wizige op 26-11-2019, 15:56:43

Harmonie Weidum en Uniastate in Bears

In samenwerking met Uniastate in Bears gaf de Harmonie Weidum op 10 februari een prachtig avondconcert in de oude Mariakerk van Bears.

Aanleiding was de door de Harmonie gewonnen prijs van de Gouden Spiker: een solo-opteden van topmusicus Rik Mol, docent trompet aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en verbonden aan meerdere orkesten zoals het Metropole Orkest.
De kerk was door lichtregisseur Patrick Kramer zowel binnen als buiten in fantastische kleuren uitgelicht waardoor er een warme en uitnodigende sfeer ontstond.

Na het luiden van de welkomstklokken kon de Malletband, onderdeel van Harmonie Weidum, van start gaan. Een afwisselend programma met soms krachtige en soms heel ingetogen werken, af en toe zelfs wat spiritueel.
Rik Mol liet bij enkele uitvoeringen al bewijzen van zijn kunnen horen.

Na de pauze konden de Harmonieleden o.l.v. Ria Fennema hun kunnen laten zien en vooral horen. Er stonden ook hier lichte en soms wat zwaardere muziekwerken op de lessenaar maar het was op elk moment een genoegen om naar te luisteren.
Toen Rik Mol de kansel besteeg en vanaf die plaats het publiek toespeelde gingen zowel de musici als het publiek bijna uit hun dak. Rik Mol speelde in zijn uitvoering veel meer noten dan dat er in de partituur van de dirigent stond. Echt een bewijs van superieur vakmanschap!
De bezoekers hebben deze avond echt waar voor hun entreegeld gekregen.

Tijdens de nazit was er ruim tijd om persoonlijk met Rik Mol in contact te komen en met hem gedachten en ervaringen uit te wisselen. Deze nazit was dan ook heel druk en gezellig.
Voorwaar een avond waaruit bleek dat goede buren samen iets heel moois kunnen brengen wat zeker een vervolg verdient.

                                                                                                                                               Piet Bootsma