It’s A Wonderful Life in Dorpscentrum Weidum

Datum:
2 septimber 2022

Oanfang:
20.30 uur

Lokaasje:
Dorpscentrum Weidum

Omskriuwing:

WIG trapt het theaterseizoen af met een echte kersthit.

Het is kerstavond. In de hemel is het druk met allerlei gebeden die vanaf de aarde komen. Hoofdengel Joseph is met name bezorgd over een groot aantal gebeden met betrekking tot George Bailey.
Bailey staat namelijk tamelijk wanhopig in de sneeuw op een brug.Clarence Odbody, een engel tweede klas, wordt er op uit gestuurd om hem te redden.
Om George te laten beseffen wat de waarde en invloed van zijn leven is krijgt hij de wereld te zien zoals die er zonder hem uit zou hebben gezien.

Na twee jaar niet kunnen spelen rond de kerstdagen wil het gezelschap Kunst Na Arbeid niet nogmaals een risico lopen en zo besloten ze de voorstelling te verplaatsen naar augustus en september.
Want, zo stellen de leden: het is toch elke dag A Wonderful Life?

“It’s A Wonderful Life” is de bekende kerstklassieker van Frank Capra over dromen, idealen willen verwezenlijken, een gewetenloze samenleving en het blijven geloven in jezelf. De afloop van het verhaal is niet onverwacht, maar de weg ernaartoe wel.

WIG speelt “It’s A Wonderful Life” natuurlijk met een typisch WIG sausje, als “Kunst na Arbeid” het lokale amateurgezelschap.
Wat zij missen aan ledenaantal, budget en professionaliteit maken zij meer dan goed met een flinke dosis overgave en enthousiasme.
Dat ze daardoor soms hun tekst, props of medespelers even kwijt zijn nemen ze maar voor lief. Een voorzitter die liever geen voorzitter had willen zijn, een souffleuse die moeilijk de controle loslaat en een hoofdrolspeelster die smoorverliefd wordt op al haar tegenspelers zijn slechts enkele ingrediënten voor dit hilarische gezelschap geïnspireerd op “De Kunst van het Onbehouwen Acteren” van Michael Green.

Niet alleen de data zijn gewijzigd, ook de locatie; het Dorpscentrum in Weidum is voor Kunst na Arbeid de uitgelezen plek voor deze nazomerse belevenis.

Spel:
Jitze Grijpstra
Jeltje Joustra
Sicco de Ree
Herman Tichelaar
Kimberley Piek
Catrien van der Molen
Bram Adriaansz

Regie:
Hans van Buuren
Muziek:
Martin Beekman

Entree: €20,22
Tickets en meer info. via: www.wigproducties.nl

 

It’s A Wonderful Life in Dorpscentrum Weidum